Pojavom korona virusa koji je izazvao pandemiju globalnih razmera, svetska ekonomija doživela je težak udarac. Nastavak rada preduzeća i proizvodnje, zatim povratak  dece u škole i vrtiće danas su ozbiljni izazovi na putu ka ekonomskom oporavku jer postoji bojazan od daljeg širenja zaraze i sve to zahteva ozbiljne preventivne mere. Povišena telesna temperatura jedan je od simptoma COVID-19 i zato je tokom epidemije važno efikasno pratiti, kontrolisati i analizirati kretanje ljudi u područjima s najvećim brojem slučajeva.

Parabellum u svojoj ponudi ima veliki broj proizvoda za kontrolu telesne temperature počevši od kompleksnih termalnih kamera i terminala za prepoznavanje lica i kontrolu temperature sa modulima za merenje temperature na čelu ili ručnom zglobu, pa do inteligentnih stubića i kapija za detektovanje metala i telesne temperature.

Uređaji za kontrolu telesne temperature u doba pandemije korona virusom imaju jako široku oblast primene od mini marketa, kozmetičkih salona, kafeterija, restorana, preko zdravstvenih ustanova, policijskih stanica, sajmova, javnih skupova, koncerata, noćnih klubova, hotela, kockarnica, pa do aerodroma, tržnih centara, velikih firmi i fabrika sa više stotina zaposlenih radnika.